注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

利芳英语 REFIND ENGLISH

利芳英语REFINDENGLISH重新发现英语REFINEENGLISH精通英语

 
 
 

日志

 
 
关于我

REFIND ENGLISH利芳英语教研博客欢迎你—— 激情疯狂而不妄自菲薄,超越自我而不盲目自大, 天行健,君子与共不息,相信自己,永不言弃…… 激荡思想,洗涤心灵,居家乐园,延伸生活……

网易考拉推荐

(鼎力推荐)2013湖北高考真题精编版  

2013-06-09 16:10:52|  分类: 高考英语备考 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
 

2013年普通高等学校招生全国统一考试(湖北卷)

英  语

  本试题卷共16页,81题。全卷满分150分。考试用时120分钟。

  ★祝考试顺利★

  注意事项:

  1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡上,并将准考证号条形码粘贴在答题卡上的指定位置。用统一提供的2B铅笔将答题卡上试卷类型A后的方框涂黑。

  2. 选择题的作答:每小题选出答案后,用统一提供的2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。答在试题卷、草稿纸上无效。

  3. 完成句子和短文写作题的作答:用统一提供的签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。答在试题卷、草稿纸上无效。

  4. 考生必须保持答题卡的整洁。考试结束后,请将本试题卷和答题卡一并上交。

  第一部分:听力(共两节,满分30分)

  做题时,先将答案划在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。

  第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)

  听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

  例:How much is the shirt?

  A. £ 19.15.      B. £ 9.15.     C. £ 9.18.

  答案:B

  1. Why doesn’t John go to school today?

  A. It’s the weekend.

  B. He’s too tired for school.

  C. His school is closed down.

  2. What will the man do tomorrow morning?

  A. Give Frank a bath.

  B. Cook Frank a meal.

  C. Take Frank to a vet.

  3. What is the male speaker?

  A. A student.

  B. A president.

  C. A professor.

  4. What does the man mean?

  A. The door is unlocked.

  B. He is not the one to blame.

  C. Somebody has just left the lab.

  5. On which floor is the woman’s apartment?

  A. The second.

  B. The fourth.

  C. The sixth.

  第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)

  听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

  听第6段材料,回答第6、7题。

  6. What is the man’s problem?

  A. He is too busy to wait.

  B. He cannot find his pills.

  C. He has a pain in his back.

  7. Why does Doctor Green break the rule for the man?

  A. He is very polite.

  B. He is going on a vacation.

   C. He is unable to afford a full checkup.

  听第7段材料,回答第8、9题。

  8. Why does the woman call?

  A. To offer a job.

  B. To raise money.

  C. To make an appointment.

  9. Where is the man expected to go tomorrow?

  A. The agency.

  B. Grand Hotel.

  C. The City Hall.

  听第8段材料,回答第10至12题。

  10. How does the woman feel when asked about the offer price of her flat?

  A. Stressed.

  B. Uncertain.

  C. Embarrassed.

  11. What is the greatest advantage of the woman’s flat?

  A. Its size.

  B. Its condition.

  C. Its location.

  12. Who will the woman consult later?

  A. Her agent.

  B. Her husband.

  C. Her neighbour.

  听第9段材料,回答第13至16题。

  13. Who is Alexander?

  A. The woman’s boss.

  B. The woman’s host.

  C. The woman’s cook.

  14. What extra dish is to be prepared?

  A. Fish.

  B. Steak.

  C. Shrimps.

  15. What happened in the woman’s department last year?

  A. It faced a risk of being shut down.

  B. It introduced a new system.

  C. It fired a sales manager.

  16. What is the man’s attitude towards the preparation for the dinner?

  A. He is critical.

  B. He is practical.

  C. He is enthusiastic.

  听第10段材料,回答第17至20题。

  17. What does the speaker say about David Mellor’s eyes?

  A. They are red.

  B. They are small.

  C. They are round.

  18. What is special about David Mellor’s mouth?

  A. Very big.

  B. Rather flat.

  C. A bit raised.

  19. What does David Mellor always do before he begins a speech?

  A. Smoothes his moustache.

  B. Clears his throat.

  C. Bites his lips.

  20. What kind of person is David Mellor according to the speaker?

  A. Gentle and ugly.

  B. Humorous and aggressive.

  C. Well-known and funny-looking.

  

第二部分:词汇知识运用(共两节,满分30分)

  第一节:多项选择(共10小题;每小题1分,满分10分)

  从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  例:To make members of a team perform better, the trainer first of all has to know

  their _____ and weaknesses.

  A. strengths      B. benefits    C. techniques    D. values

  答案:A

 21. Poetry written from the ______ of the urban youth tends to reveal their anxiety over

   a lack of sense of belonging.

    A. perspective     B. priority  C. participation     D. privilege

22. Carbon dioxide, which makes a ______ between us and the sun, prevents heat from getting out of the atmosphere easily, so the earth is becoming warmer.

  A. difference     B. comparison     C. connection     D. barrier

  23. While intelligent people can often ______ the complex, a fool is more likely to complicate the simple.

  A. sacrifice        B. substitute      C. simplify      D. survive

  24. According to the law, all foreigners have to ______ with the local police within two weeks of arrival.

  A. associate B. dispute  C. negotiate      D. register

  25. Butterflies ______ a sweet liquid produced by flowers, which bees and other insects collect.

  A. carry on B. feed on C. put on  D. focus on

  26. In much of the animal world, night is the time ______ for sleep—pure and simple.

  A. set aside         B. set down        C. set off           D. set up

  27. People complain that decisions to approve or deny a permit are often ______ rather than based on fixed criteria.

  A. appropriate      B. conscious       C. arbitrary     D. controversial

  28. He didn’t selfishly keep for himself the money inherited from his uncle. Instead, he made a ______ contribution to help the community.

  A. commercial    B. generous        C. comparable      D. profitable

  29. Don’t defend him any more. It’s obvious that he ______ destroyed the fence of the garden even without apology.

  A. accidentally      B. carelessly       C. deliberately     D. clumsily

  30. An artist who was recently traveling on a ferry to the southern island discovered ______ a long lost antique Greek vase.

  A. at random   B. by chance C. in turn     D. on occasion

第二节:完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分)

  阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  Zigfried, a little mouse, blew his breath on the frosty window of the farmhouse and rubbed it to see the outside. Still nobody came. Maybe today, he thought   31  . It was only a few days before Christmas and he was watching for a miracle (奇迹).

  This farmhouse had been   32   too long. It needed a family. Zigfried’s

  33   made a noise. He realized that he hadn’t eaten anything since yesterday. He jumped from the windowsill (窗沿), grabbed a   34   from his home, and went next door to Farmer Mike’s.

  Farmer Mike’s house had been a great place for the little mouse   35   the farmer married a wife who had a cat. Zigfried   36   when he thought of it. He looked around cautiously as he   37   into the room where grain was stored and was quite   38   as he filled his bag with wheat. He was turning to leave when suddenly he   39   a hot breath about his ear. His heart beat   40  , and without thinking he started to run and luckily   41   the cat’s paws (爪子).

  The next afternoon Zigfried heard some good news: a   42   family would be moving into the farmhouse soon. Zigfried’s granny would arrive on Christmas Eve to

  43   with him. He hoped that the family would come before his granny came. Before long, a car came   44   the road leading to the house, with butter sandwiches, cheese and chocolate.

  Zigfried’s Christmas miracle did arrive!

  The house came   45   the next few days. Zigfried   46   every single hour of them.   47  , the day before Christmas when he was drinking hot chocolate with a   48   smile at the door of his home, he heard the   49   of the children of the family about what they might get for Christmas. What? A cat? The   50   froze on his face; his mouth fell wide open. After a long while, he at last found his voice: “Hey! Whose Christmas miracle is this?”

31. A. carefully   B. excitedly   C. hopefully   D. proudly

32. A. shabby   B. noisy   C. messy   D. empty

33. A. mouth   B. nose   C. stomach   D. throat

34. A. bag   B. stick    C. bowl   D. coat

35. A. although   B. until   C. whereas   D. unless

36. A. leapt  B. sniffed  C. trembled  D. withdrew

37. A. broke  B. marched C. paced D. stole

38. A. curious  B. nervous  C. pitiful  D. sensible

39. A. took    B. released   C. felt   D. drew

40. A. strongly B. irregularly C. slowly D. wildly

41. A. escaped B. seized C. rubbed  D. scratched

42. A. close  B. happy  C. new  D. young

43. A. celebrate B. communicate C. compete D. compromise

44. A. across  B. from  C. off  D. up

45. A. alive B. loose  C. open D. still

46. A. counted  B. enjoyed  C. missed  D. wasted

47. A. However B. Instead  C. Moreover  D. Therefore

48. A. bitter B. forced C. polite D. satisfied

49. A. introduction B. discussion  C. comment D. debate

50. A. blood  B. smile  C. tear  D. sweat

第三部分:阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)

  阅读下列短文,从每篇短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

A

  Some years ago, writing in my diary used to be a usual activity. I would return from school and spend the expected half hour recording the day’s events, feelings, and impressions in my little blue diary. I did not really need to express my emotions by way of words, but I gained a certain satisfaction from seeing my experiences forever recorded on paper. After all, isn’t accumulating memories a way of preserving the past?

  When I was thirteen years old, I went on a long journey on foot in a great valley, well-equipped with pens, a diary, and a camera. During the trip, I was busy recording every incident, name and place I came across. I felt proud to be spending my time productively, dutifully preserving for future generations a detailed description of my travels. On my last night there, I wandered out of my tent, diary in hand. The sky was clear and lit by the glare of the moon, and the walls of the valley looked threatening behind their screen of shadows. I automatically took out my pen….

  At that point, I understood that nothing I wrote could ever match or replace the few seconds I allowed myself to experience the dramatic beauty of the valley. All I remembered of the previous few days were the dull characterizations I had set down in my diary.

  Now, I only write in my diary when I need to write down a special thought or feeling. I still love to record ideas and quotations that strike me in books, or observations that are particularly meaningful. I take pictures, but not very often—only of objects I find really beautiful. I’m no longer blindly satisfied with having something to remember when I grow old. I realize that life will simply pass me by if I stay behind the camera, busy preserving the present so as to live it in the future.

  I don’t want to wake up one day and have nothing but a pile of pictures and notes. Maybe I won’t have as many exact representations of people and places; maybe I’ll forget certain facts, but at least the experiences will always remain inside me. I don’t live to make memories—I just live, and the memories form themselves.

51. Before the age of thirteen, the author regarded keeping a diary as a way of ______.

  A. observing her school routine

  B. expressing her satisfaction

  C. impressing her classmates

  D. preserving her history

52. What caused a change in the author’s understanding of keeping a diary?

  A. A dull night on the journey.

  B. The beauty of the great valley.

  C. A striking quotation from a book.

  D. Her concerns for future generations.

53. What does the author put in her diary now?

  A. Notes and beautiful pictures.

  B. Special thoughts and feelings.

  C. Detailed accounts of daily activities.

  D. Descriptions of unforgettable events.

54. The author comes to realize that to live a meaningful life is ______.

  A. to experience it

  B. to live the present in the future

  C. to make memories

  D. to give accurate representations of it

B

  Mothers and daughters go through so much—yet when was the last time a mother and daughter sat down to write a book together about it all? Perri Klass and her mother, Sheila Solomon Klass, both gifted professional writers, prove to be ideal co-writers as they examine their decades of motherhood, daughterhood, and the wonderful ways their lives have overlapped (重叠).

  Perri notes with amazement how closely her own life has mirrored her mother’s: both have full-time careers; both have published books, articles, and stories; each has three children; they both love to read. They also love to travel—in fact, they often take trips together. But in truth, the harder they look at their lives, the more they acknowledge their big differences in circumstance and basic nature.

  A child of the Depression (大萧条), Sheila was raised in Brooklyn by parents who considered education a luxury for girls. Starting with her college education, she has fought for everything she’s ever accomplished. Perri, on the other hand, grew up privileged in the New Jersey suburbs of the 1960s and 1970s. For Sheila, wasting time or money is a crime, and luxury is unthinkable while Perri enjoys the occasional small luxury, but has not been successful at trying to persuade her mother into enjoying even the tiniest thing she likes.

  Each writing in her own unmistakable voice, Perri and Sheila take turns exploring the joys and pains, the love and bitterness, the minor troubles and lasting respect that have always bonded them together. Sheila describes the adventure of giving birth to Perri in a tiny town in Trinidad where her husband was doing research fieldwork. Perri admits that she can’t sort out all the mess in the households, even though she knows it drives her mother crazy. Together they compare thoughts on bringing up children and working, admit long-hidden sorrows, and enjoy precious memories.

  Looking deep into the lives they have lived separately and together, Perri and Sheila tell their mother-daughter story with honesty, humor, enthusiasm, and admiration for each other. A written account in two voices, Every Mother Is a Daughter is a duet (二重奏) that produces a deep, strong sound with the experiences that all mothers and daughters will recognize.

55. Why does Perri think that her own life has mirrored her mother’s?

  A. They both have gone through difficult times.

  B. They have strong emotional ties with each other.

  C. They have the same joys and pains, and love and bitterness.

  D. They both have experiences as daughter, mother and writer.

56. The word “luxury” in Paragraph 3 means ______.

  A. something rare but not pleasant

  B. something that cannot be imagined

  C. something expensive but not necessary

  D. something that can only be enjoyed by boys

57. What is Paragraph 4 mainly about?

  A. The content of the book.

  B. The purpose of the book.

  C. The influence of the book.

  D. The writing style of the book.

58. How are women’s lives explored in this book?

  A. In a musical form.

  B. Through field research.

  C. With unique writing skills.

  D. From different points of view.

C

  We’ve reached a strange—some would say unusual—point. While fighting world hunger continues to be the matter of vital importance according to a recent report from the World Health Organization (WHO), more people now die from being overweight, or say, from being extremely fat, than from being underweight. It’s the good life that’s more likely to kill us these days.

  Worse, nearly l8 million children under the age of five around the world are estimated to be overweight. What’s going on?

  We really don’t have many excuses for our weight problems. The dangers of the problem have been drilled into us by public-health campaigns since 2001 and the message is getting through—up to a point.

  In the 1970s, Finland, for example, had the highest rate of heart disease in the world and being overweight was its main cause. Not any more. A public-health campaign has greatly reduced the number of heart disease deaths by 80 per cent over the past three decades.

  Maybe that explains why the percentage of people in Finland taking diet pills doubled between 2001 and 2005, and doctors even offer surgery of removing fat inside and change the shape of the body. That has become a sort of fashion. No wonder it ranks as the world’s most body-conscious country.

  We know what we should be doing to lose weight—but actually doing it is another matter. By far the most popular excuse is not taking enough exercise. More than half of us admit we lack willpower.

  Others blame good food. They say: it’s just too inviting and it makes them overeat. Still others lay the blame on the Americans, complaining that pounds have piled on thanks to eating too much American-style fast food.

  Some also blame their parents—their genes. But unfortunately, the parents are wronged because they’re normal in shape, or rather slim.

  It’s a similar story around the world, although people are relatively unlikely to have tried to lose weight. Parents are eager to see their kids shape up. Do as I say—not as I do.

59. What is the “strange” point mentioned in the first sentence?

  A. The good life is a greater risk than the bad life.

  B. Starvation is taking more people’s lives in the world.

  C. WHO report shows people’s unawareness of food safety.

  D. Overweight issue remains unresolved despite WHO’s efforts.

60. Why does the author think that people have no excuse for being overweight?

  A. A lot of effective diet pills are available.

  B. Body image has nothing to do with good food.

  C. They have been made fully aware of its dangers.

  D. There are too many overweight people in the world.

61. The example of Finland is used to illustrate ______.

  A. the cause of heart disease

  B. the fashion of body shaping

  C. the effectiveness of a campaign

  D. the history of a body-conscious country

62. Which would be the best title for the passage?

  A. Actions or Excuses?

  B. Overweight or Underweight?

  C. WHO in a Dilemma

  D. No Longer Dying of Hunger

D

  The technology is great. Without it we wouldn’t have been able to put a man on the moon, explore the ocean’s depths or eat microwave sausages. Computers have revolutionized our lives and they have the power to educate and pass on knowledge. But sometimes this power can create more problems than it solves.

  Every doctor has had to try their best to calm down patients who’ve come into their surgery waving an Internet print-out, convinced that they have some rare incurable disease, say, throat cancer. The truth is usually far more ordinary, though: they don’t have throat cancer, and it’s just that their throats are swollen. Being a graduate of the Internet “school” of medicine does not guarantee accurate self-health-checks.

  One day Mrs. Almond came to my hospital after feeling faint at work. While I took her blood sample and tried to find out what was wrong, she said calmly, “I know what’s wrong; I’ve got throat cancer. I know there’s nothing you doctors can do about it and I’ve just got to wait until the day comes.”

  As a matter of routine I ordered a chest X-ray. I looked at it and the blood results an hour later. Something wasn’t right. “Did your local doctor do an X-ray?” I asked. “Oh, I haven’t been to the doctor for years,” she replied. “I read about it on a website and the symptoms fitted, so I knew that’s what I had.”

  However, some of her symptoms, like the severe cough and weight loss, didn’t fit with it—but she’d just ignored this.

  I looked at the X-ray again, and more tests confirmed it wasn’t the cancer but tuberculosis (肺结核)—something that most certainly did need treating, and could be deadly. She was lucky we caught it when we did.

  Mrs. Almond went pale when I explained she would have to be on treatment for the next six months to ensure that she was fully recovered. It was certainly a lesson for her. “I’m so embarrassed,” she said, shaking her head, as I explained that all the people she had come into close contact with would have to be found out and tested.  She listed up to about 20, and then I went to my office to type up my notes. Unexpectedly, the computer was not working, so I had to wait until someone from the IT department came to fix it. Typical. Maybe I should have a microwave sausage while I waited?

63. Mrs. Almond talked about her illness calmly because ______.

  A. she thought she knew it well

  B. she had purchased medicine online

  C. she graduated from a medical school

  D. she had been treated by local doctors

64. It was lucky for Mrs. Almond ______.

  A. to have contacted many friends

  B. to have recovered in a short time

  C. to have her assumption confirmed

  D. to have her disease identified in time

65. Mrs. Almond said “I’m so embarrassed” (Para. 7) because ______.

  A. she had distrusted her close friends

  B. she had caused unnecessary trouble

  C. she had to refuse the doctor’s advice

  D. she had to tell the truth to the doctor

66. By mentioning the breakdown of the computer, the author probably wants to prove ______.

  A. it’s a must to take a break at work

  B. it’s vital to believe in IT professionals

  C. it’s unwise to simply rely on technology

  D. it’s a danger to work long hours on computers

E

  A German study suggests that people who were too optimistic about their future actually faced greater risk of disability or death within 10 years than those pessimists who expected their future to be worse.

  The paper, published this March in Psychology and Aging, examined health and welfare surveys from roughly 40,000 Germans between ages 18 and 96. The surveys were conducted every year from 1993 to 2003.

  Survey respondents (受访者) were asked to estimate their present and future life satisfaction on a scale of 0 to 10, among other questions.

  The researchers found that young adults (age 18 to 39) routinely overestimated their future life satisfaction, while middle-aged adults (age 40 to 64) more accurately predicted how they would feel in the future. Adults of 65 and older, however, were far more likely to underestimate their future life satisfaction. Not only did they feel more satisfied than they thought they would, the older pessimists seemed to suffer a lower ratio (比率) of disability and death for the study period.

  “We observed that being too optimistic in predicting a better future than actually observed was associated with a greater risk of disability and a greater risk of death within the following decade,” wrote Frieder R. Lang, a professor at the University of Erlangen-Nuremberg.

  Lang and his colleagues believed that people who were pessimistic about their future may be more careful about their actions than people who expected a rosy future.

  “Seeing a dark future may encourage positive evaluations of the actual self and may contribute to taking improved precautions (预防措施),” the authors wrote.

  Surprisingly, compared with those in poor health or who had low incomes, respondents who enjoyed good health or income were associated with expecting a greater decline. Also, the researchers said that higher income was related to a greater risk of disability.

  T  Pessimism gurantees chances of survival.he authors of the study noted that there were limitations to their conclusions. Illness, medical treatment and personal loss could also have driven health outcomes.

  However, the researchers said a pattern was clear. “We found that from early to late adulthood, individuals adapt their expectations of future life satisfaction from optimistic, to accurate, to pessimistic,” the authors concluded.

67. According to the study, who made the most accurate prediction of their future life satisfaction?

  A. Optimistic adults.

  B. Middle-aged adults.

  C. Adults in poor health.

  D. Adults of lower income.

68. Pessimism may be positive in some way because it causes people ______.

  A. to fully enjoy their present life

  B. to estimate their contribution accurately

  C. to take measures against potential risks

  D. to value health more highly than wealth

69. How do people of higher income see their future?

  A. They will earn less money.

  B. They will become pessimistic.

  C. They will suffer mental illness.

  D. They will have less time to enjoy life.

70. What is the clear conclusion of the study?

  A. Pessimism guarantees chances of survival.

  B. Good financial condition leads to good health.

  C. Medical treatment determines health outcomes.

  D. Expectations of future life satisfaction decline with age.

第四部分:书面表达(共两节,满分50分)

  第一节:完成句子(共10小题;每小题2分,满分20分)

  阅读下列各小题,根据汉语提示,用句末括号内的英语单词完成句子,并将答案写在答题卡上的相应题号后。

  例:______ was that the young player performed extremely well in the table tennis

  tournament. (delight)

  令球迷欣喜的是那位年轻的球员在乒乓球锦标赛中表现得极为出色。

  答案:What delighted the fans/made the fans delighted

  71. Knowing ______ reduces the risks of failure and it works like an insurance policy for your own ability. (do)

  知道你正在干什么,能降低失败的风险,这就像给自己的能力买了份保险。

  72. Not ______ my parents, I failed to go to a drama school, where my interest lay.

  (persuade)

  由于没有说服我父母,我没能上戏剧学校,而那才是我的兴趣所在。

  73. The chief engineer together with his colleagues ______ new scientific methods of farming since five years ago. (look)

  五年以来,总工程师和他的同事们一起一直在寻找新的科学农耕方法。

  74. When I work on the farmland in the daytime, I always ______ to a tree on the riverbank. (keep)

  白天干农活的时候,我总是把羊拴在河边的树上。

  75. As time is pressing, I think ______ is the best way to get from here to the conference centre. (take)

  由于时间紧迫,我认为从这里去会议中心最好的办法是乘出租车。

  76. So fast ______ that we can hardly imagine its speed. (travel)

  光传播的速度快到我们难以想象。

  77. Through the course of my schooling, I met many teachers, two ______ me greatly. (influence)

  上学时我遇到过很多老师,其中两位对我影响很大。

  78. I don’t often lose things, so I was quite surprised ______ my wallet and found it wasn’t there. (reach)

  我不常丢东西,所以当我拿钱包却发现钱包不在时,大吃一惊。

  79. It is reported in the newspaper that several new subway lines ______ in Wuhan. (build)

  据报纸报道,武汉正在建设几条新的地铁线路。

  80. Most believe he _______ for England last week, but for a serious injury which put him out of football. (play)

  多数人认为,要不是受了重伤而告别足球,上周他本会为英格兰踢球的。

  第二节:短文写作(共1题;满分30分)

  请根据以下提示,并结合事例,用英语写一篇短文。

  We all know that “sticks and stones may break our bones”, but we should also be aware that words can hurt people, too.

  注意:①无须写标题,不得照抄英语提示语;

  ②除诗歌外,文体不限;

  ③文中不得透露个人姓名和学校名称;

  ④词数为120左右。

[2013湖北高考]英语(湖北卷)答案

  2013年普通高等学校招生全国统一考试(湖北卷)

  英语试题答案

  第一部分:听力(每小题1.5分,满分30分)

  1. A    2. C    3. A    4. B    5. C    6. C    7. A    8. A    9. B   10. B

  11. C   12. B   13. A   14. B   15. A   16. C   17. B   18. A   19. C   20. C

  第二部分:词汇知识运用

  第一节:多项选择(每小题1分,满分10分)

  21. A   22. D   23. C   24. D   25. B   26. A   27. C   28. B   29. C   30. B

  第二节:完形填空(每小题1分,满分20分)

  31. C   32. D   33. C   34. A   35. B   36. C   37. D   38. B   39. C   40. D

  41. A   42. C   43. A   44. D   45. A   46. B   47. A   48. D   49. B   50. B

  第三部分:阅读理解(每小题2分,满分40分)

  A篇:51. D   52. B   53. B   54. A     B篇:55. D   56. C   57. A   58. D

  C篇:59. A   60. C   61. C   62. A     D篇:63. A   64. D   65. B   66. C

  E篇:67. B   68. C   69. A   70. D

  第四部分:书面表达

  第一节:完成句子(每小题2分,满分20分)

  71. what you are doing

  the thing(s) which/that you are doing

  72. having persuaded

  73. has been looking for

  has looked for

  74. keep the/my sheep tied

  75. taking a taxi

  to take a taxi

  76. does light travel

  77. of whom influenced

  of whom have influenced

  of them having influenced

  78. when I reached for

  the moment I reached for

  at the time when I reached for

  79. are being built

  80. would/could have played

  第二节:短文写作(满分30分)

  One Possible Version

  My deskmate admires my fluent English very much and I usually feel encouraged by his compliments.

  One day, when we learned the new word “eccentric” in class, we were asked to make a sentence with it. I volunteered to do it by saying “My deskmate is an eccentric boy whose clothes never fit him.” Hearing this, the whole class burst into laughter and my deskmate’s face turned red. After class, I learned from the teacher that my deskmate would have dropped out of school if he hadn’t been helped by others. My mindless words must have hurt him deeply.

  Not until then did I realize words could be powerful in both positive and negative ways. We should avoid hurting others if we can’t always be encouraging when we speak.

  评论这张
 
阅读(233)| 评论(0)
推荐

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017